Webinar of livestream organiseren op locatie

Livestream organiseren 8 tips!

Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een livestream? Met dit artikel geven wij een overzicht van zaken waar je rekening mee moet houden als je een livestream gaat organiseren. Het is goed om over de volgende zaken vooraf na te denken. 

Vooraf bedenken

  • DUUR VAN LIVESTREAM: Bij het organiseren van een livestream is het belangrijk om vooraf vast te stellen hoe lang de uitzending of het event zal duren. Het bepalen van de duur van de livestream is een cruciale stap in het proces, omdat het invloed heeft op de planning en de inhoud van het programma. Een te korte livestream zal niet genoeg tijd bieden om alle onderwerpen en sprekers te bespreken, terwijl een te lange livestream de aandacht van de kijkers kan verliezen.

  • TIJDSTIP VAN UITZENDING: Het is eveneens belangrijk om vast te stellen wanneer de uitzending zal plaatsvinden. Hierbij moet je rekening houden met de beschikbaarheid van de sprekers, de locatie, de technische middelen, en de doelgroep. Bovendien kan het uitzendtijdstip invloed hebben op het bereik van de livestream, dus is het belangrijk om een strategische keuze te maken.

  • AANTAL SPREKERS: Het bepalen van het aantal sprekers is ook een belangrijk onderdeel van het organiseren van een livestream. Het aantal sprekers bepaalt de lengte van het programma, de inhoud, en de interactie met de kijkers. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen het aantal sprekers en de duur van de livestream.

  • PRESENTATOR: Bij sommige livestreams is het nodig om een presentator of dagvoorzitter aan te stellen. Deze persoon is verantwoordelijk voor het leiden van het programma, het aansturen van de sprekers, en het verzorgen van de interactie met de kijkers. Bovendien is het verstandig om te bepalen of er videos of powerpoint presentaties vertoond moeten worden tijdens de livestream. Hierdoor blijft de kijker actief betrokken en wordt de inhoud van de livestream versterkt.

Techniek & Praktisch

 • LOCATIE: De locatie van een livestream is een belangrijke factor. Je wilt immers zorgen dat je een professionele en geschikte locatie hebt die aansluit bij de sfeer die je wilt neerzetten. Bij ons kun je gebruik maken van onze studio voor je livestream, waar je kunt rekenen op de juiste technische faciliteiten en een professionele uitstraling.

 

 • STABIELE INTERNETVERBINDING: Een stabiele internetverbinding is cruciaal voor een soepele en kwalitatieve livestream. Zorg ervoor dat er een goede internetverbinding aanwezig is, zodat de livestream zonder onderbrekingen verloopt. Bij ons kun je altijd rekenen op een snelle en stabiele internetverbinding.

 

 • PARKEERGELEGENHEID: Parkeergelegenheid in de buurt van de locatie is belangrijk voor het gemak van de sprekers, gasten en publiek. Bij ons is er genoeg en gratis parkeergelegenheid beschikbaar, dus je hoeft je hier geen zorgen over te maken.

 • OPBOUWTIJD EN REPETITIE: Het is belangrijk om rekening te houden met opbouwtijd en repetitie of doorloop bij het organiseren van een livestream. Er is minimaal 2 uur nodig vooraf aan het event om de basisset op te bouwen en het is handig om een doorloop en repetitie mee te nemen in de planning. Wij kunnen dit voor je uit handen nemen en helpen bij het maken van een draaiboek en het bewaken van de tijden.

 

Ben jij op zoek naar professionele ondersteuning bij het livestream organiseren? Kijk dan op onze livestream pagina of neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat of een offerte. Wij helpen je graag om jouw livestream event tot een groot succes te maken!

Over Media Spark

Media Spark is een full-service videoproductiebedrijf gevestigd in Leidschendam, Nederland. Ons bureau bevindt zich aan de rand van Nederland en wij werken zowel dichtbij als wereldwijd.

Wij bieden een breed scala aan digitale marketingdiensten aan klanten in verschillende sectoren, waaronder e-commerce, B2B, televisie, overheid, non-profitorganisaties en lokale bedrijven.

Media Spark heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van effectieve videomarketingoplossingen die de online aanwezigheid van klanten verbeteren en hun bedrijfsdoelen bereiken.

Meer over ons

Vragen? Stel ze via WhatsApp