Livestream organiseren

Organiseer jij binnenkort een event maar kan niet iedereen daarbij aanwezig zijn? Heb jij een product dat je wilt presenteren maar zitten jouw klanten niet te wachten op lange reistijden? Geef jij een presentatie, een webinar, een optreden of een online cursus en wil je dat meer mensen mee kunnen doen? Wellicht is het dan een goed idee om een live event of webinar te organiseren. Wij weten hoe we en livestream organiseren.

Op locatie of vanuit onze studio

Het maakt tegenwoordig niet meer uit waar vandaan je wilt uitzenden, of het nou vanuit huis is, een eigen kantoor of vanuit onze studio (gratis parkeren, incl koffie en thee) veel belangrijker is dat de uitzending er professioneel en verzorgd uitziet. Je wilt een fijne en soepele kijkervaring bieden aan jouw publiek.

Vraag meteen een offerte aan:

voorbeelden livestream

– ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐-

“Op het allerlaatste moment liepen wij vast in de organisatie van een livestream van ons event en schakelden wij MediaSpark in. Voor ons de eerste ervaring met dit bedrijf en meteen een superervaring: ze hielpen ons uit de brand met een fantastisch mooie livestream! Kundig, snel en professioneel, een echte aanrader.”

SHARDA BALGOBIND

Communicatiemedewerker, CBK Zuidoost

Hybride event, niet alleen op afstand maar ook met publiek

Er zijn verschillende manieren waarop je een online live event kan organiseren. Het kan puur zijn dat je jouw kijken alleen wilt laten meekijken met jouw presentatie of optreden, maar er zijn ook hybride vormen. Zou kan je ook mensen fysiek bij je event uitnodigen en dan is de livestream een extra diens die je kan aanbieden voor mensen op afstand. Daarnaast krijg je van de uitzending ook een opgenomen kopie die je na de tijd kan aanbieden aan je publiek.

De voordelen op een rijtje

✓ vanaf iedere locatie uitzenden of vanuit onze studio

✓ bereik meer mensen waar ook ter wereld

✓ professionele uitstraling en soepele kijkervaring

✓ je krijg ook een opname van je uitzending

Livestream organiseren, wat komt er bij kijken?

Bij het organiseren van een livestream komt het een en ander kijken. Uiteraard helpen wij je daarbij en nemen wij het grootste deel uit handen. Er zijn echter ook zaken die vooraf uitgedacht moeten worden zoals:

 • wanneer is de uitzending?
 • hoe lang gaat het event of de uitzending duren?
 • hoeveel sprekers zijn er?
 • is er een presentator of dagvoorzitter nodig?
 • moeten er videos of powerpoint presentaties vertoond worden?
 • hoe ziet de indeling van het programma er uit?

Niet allen bovenstaande vragen zullen gesteld moeten worden, maar ook zullen er technische en praktische vragen naar boven komen;

 • wat is de locatie? een eigen gekozen of in onze studio?
 • willen we aan een tafel zitten, gaan we staan?
 • willen we een bepaalde sfeer neerzetten?
 • is er een stabiele internetverbinding aanwezig?
 • is er parkeergelegenheid in de buurt?
 • is er publiek bij?

Door gebruik te maken van onze studio kunnen we deze zorgen wegnemen. Wij hebben genoeg en gratis parkeergelegenheid en uiteraard staat de koffie en thee klaar.

Het is ook belangrijk om tekening te houden met opbouwtijd en repetitie of doorloop. Wij zullen in overleg een opbouwtijd bepalen, maar er is minimaal 2 uur nodig vooraf aan het event om een basisset op te kunnen bouwen. Daarnaast kan het erg fijn zijn om een doorloop en repetitie mee te nemen in de planning zodat de sprekers weten wat ze te wachten staat. Het is daarom belangrijk dat er vooraf een draaiboek gemaakt wordt en dat er iemand deze kan bewaken zodat tijden niet overschreden worden en dat alles soepel verloopt. Uiteraard kunnen wij dit voor je uit handen nemen, neem daarvoor contact op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Na afloop van het event krijg je van ons een kopie van de uitzending toegestuurd. Deze kan je op youtube of een ander videoplatform plaatsen en dit eventueel delen met mensen die er bij waren of mensen die het juist gemist hebben. Op die manier bereik je zelfs na de tijd nog mensen met jouw event.

Veel gestelde vragen:

Wat regelen jullie allemaal?

Wij zullen zorgdragen voor het regelen en opbouwen van alle techniek. Deze sluiten wij aan op een door jullie te leveren internetaansluiting. Afhankelijk van het gekozen uitzendplatform zullen wij de stream uitzenden via onze apparatuur.

Hoeveel opbouwtijd is er nodig?

Wij vinden het fijn om rustig de tijd te nemen alles voor te bereiden en op te bouwen en hanteren een miniaal opbouwtijd van 2 uur. Zodra er ook een repetitie of doorloop nodig is zal er mer tijd nodig zijn, neem contact met ons op voor meer informatie.

Welke camera’s gebruiken jullie?

In de basisset zitten minimaal 3 cameras inbegrepen. Wij maken gebruik van 2 x Canon N500 1” inch PTZ camera’s met 4k sensor en 1 kleinere PTZ camera. Ook kunnen wij professionele bediende camera’s toevoegen aan de livestream. Neem daarvoor contact op met onze specialisten.

Welke kwaliteit leveren jullie?

Wij leveren onze livestream in HD kwaliteit op.

Nemen jullie de livestream ook op?

Ja, wij nemen de uitzending ook op tenzij anders afgesproken.

Welke microfoons gebruiken jullie?

In de basisset zitten 2 zendermicrofoons inbegrepen. Heb je er meer nodig? Tegen een meerprijs kunnen wij microfoons toevoegen zoals zendermicrofoons, handmicrofoons, of speciale stereomicrofoons voor opnemen van muziek.

Kan ik ook een powerpoint toevoegen?

Jazeker, dat is inbegrepen bij ons basispakket.

Kan ik ook een video toevoegen?

Jazeker, dat is inbegrepen bij ons basispakket. Heb je geen eigen video? Wij kunnen je daar ook bij helpen

Wat kost een webinar of livestream?

Ons basispakket is al leverbaar vanaf €1895,- exclusief BTW en xcl eventuele parkeer- en reiskosten

Wat heb ik nodig om een livestream te organiseren?

Om een goede en soepele livestream te kunnen streamen is het belangrijk een stabiele internetverbinding op locatie te hebben via een kabel. Deze moet een minimale snelheid hebben van 15 Mbps

2

Vraag een offerte aan