Livestream organiseren

Met een livestream of webinar laat jij honderden mensen op afstand meekijken tijdens jouw event.  Geef de aandacht en het podium dat jouw event verdient.

Online event

Organiseer jij binnenkort een event maar kan niet iedereen daarbij aanwezig zijn? Heb jij een product dat je wilt presenteren maar zitten jouw klanten niet te wachten op lange reistijden? Geef jij een presentatie, een webinar, een optreden of een online cursus en wil je dat meer mensen mee kunnen doen? Wellicht is het dan een goed idee om een livestream of livestream webinar te organiseren.

Het maakt tegenwoordig niet meer uit waar vandaan je wilt uitzenden, of het nou vanuit huis is, een eigen kantoor of vanuit onze studio (gratis parkeren, incl koffie en thee) veel belangrijker is dat de uitzending er professioneel en verzorgd uitziet. Je wilt een fijne en soepele kijkervaring bieden aan jouw publiek.

Ja, ik wil meer weten

Voorbeelden livestream

Reviews

vrienden boijmansvrienden boijmans
08:01 16 Jul 21
De afgelopen periode hebben we heel prettig met Daniel van MediaSpark samengewerkt. Ze werken snel en zijn flexibel, en bovenal zijn de filmpjes heel leuk geworden voor het doel waarvoor we deze gebruiken.
roxyheemskerkroxyheemskerk
08:21 09 Dec 20
Voor een livestream lezing van een auteur heb ik Media Spark ingehuurd. Het was een lastige locatie zonder professionele verlichting en ook nog eens een galmende zaal. Maar de mannen losten dit zeer professioneel op. Ze waren tijdig op de afspraak, hadden allemaal extra apparatuur bij zich 'voor het geval dat' en maakten van een lastige situatie een zeer professionele opname. Heel erg fijne partij waar we zeker nog vaker mee gaan samenwerken!
Annerie de NeeveAnnerie de Neeve
11:14 02 Dec 20
Daniel Kuipers en Stijn te Hennepe zijn een groot plezier om mee te werken. IJzersterke creatieve mediamakers met oog voor verrassende details binnen het totaalconcept. En met een grote dosis humor. Het was een groot voorrecht met hen samen te werken tijdens de productie van de 360-film voor de Koninklijke Marechaussee; de KMar en Informatie Gestuurd Optreden. Ons idee was een film te maken voor de collega’s op locatie. Dankzij hun toevoeging van diverse creatieve en verrassende elementen aan ons script, de nieuwsgierigheid in de KMar als organisatie en de interesse in de medewerkers van de KMar hebben een spectaculaire 360-film opgeleverd waarbij je als kijker door de VR-bril de KMar maximaal beleeft en ervaart. Het is een film geworden die toepasbaar is voor zoveel meer dan alleen voor de collega op locatie.Voor een onderscheidend mediaproduct; werk met Mediaspark!Annerie de Neeve – sr. Communicatieadviseur KMar-Informatie Gestuurd Optreden en projectleider 360-film
MarCom AtletiekunieMarCom Atletiekunie
14:52 21 Oct 20
Wij werken nu twee jaar samen met MediaSpark en elke keer weten Stijn en Daniel onze verwachtingen te overtreffen. Van gevoelige documentaires tot aan spectaculair actiebeeld. Door de vele mogelijkheden weten ze altijd op een passende manier ons verhaal in beeld te vangen.
Anne HoesbergenAnne Hoesbergen
12:34 24 Sep 20
Daniel en Stijn hebben het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam goed geholpen door professionele opnames te maken van negen trainingen over online lesgeven en online didactiek. Het werkte heel fijn samen; in no time waren de filmpjes klaar, ik heb aan kunnen geven wat ik graag toegevoegd en geknipt zag en de communicatie verliep open en constructief. Het resultaat is precies wat ik ervan gehoopt had!
js_loader

Hybride event, niet alleen op afstand maar ook met publiek

Er zijn verschillende manieren waarop je een online live event kan organiseren. Het kan puur zijn dat je jouw publiek alleen wilt laten meekijken met jouw presentatie of optreden, maar er zijn ook hybride vormen. Zou kan je mensen fysiek bij je event uitnodigen en is de livestream een extra dienst die je kan aanbieden voor mensen op afstand. Daarnaast krijg je van de uitzending ook een opgenomen kopie kan aanbieden aan je publiek.

Voordelen

Vanaf iedere locatie uitzenden of vanuit onze studio

Bereik meer mensen waar ook ter wereld

Professionele uitstraling en soepele kijkervaring

Je krijgt een opname van je uitzending

Livestream organiseren, wat komt er bij kijken?

Livestream organiseren? Bij het organiseren van een livestream komt het een en ander kijken. Uiteraard helpen wij je daarbij en nemen wij het grootste deel uit handen. Er zijn echter ook zaken die vooraf uitgedacht moeten worden zoals:

  • wanneer is de uitzending?
  • hoe lang gaat het event of de uitzending duren?
  • hoeveel sprekers zijn er?
  • is er een presentator of dagvoorzitter nodig?
  • willen we een video of powerpoint presentatie vertonen?
  • hoe ziet de indeling van het programma er uit?

Opbouwen en draaiboek

Het is ook belangrijk om rekening te houden met opbouwtijd en repetitie of doorloop. Wij zullen in overleg een opbouwtijd bepalen, maar er is minimaal 2 uur nodig, vooraf aan het event, om een basisset op te kunnen bouwen. Daarnaast kan het erg fijn zijn om een doorloop en repetitie mee te nemen in de planning zodat de sprekers weten wat ze te wachten staat. Het is belangrijk dat er vooraf een draaiboek gemaakt wordt en dat er iemand is die deze kan bewaken, zodat tijden niet overschreden worden en dat alles soepel verloopt. Uiteraard kunnen wij dit voor je uit handen nemen, neem daarvoor contact met ons op.

Na afloop van het event krijg je van ons een kopie van de uitzending toegestuurd. Deze kan je op youtube of een ander videoplatform plaatsen en dit eventueel delen met mensen die er bij aanwezig waren of mensen die het juist gemist hebben. Op die manier bereik je zelfs na de tijd nog mensen met jouw event.

Veelgestelde vragen:

Niet gebruiken
Wat regelen jullie allemaal?

Wij zullen zorgdragen voor het regelen en opbouwen van alle techniek. Deze sluiten wij aan op een door jullie te leveren internetaansluiting. Afhankelijk van het gekozen uitzendplatform zullen wij de stream uitzenden via onze apparatuur.

Hoeveel opbouwtijd is er nodig?

Wij vinden het fijn om rustig de tijd te nemen alles voor te bereiden en op te bouwen en hanteren een miniaal opbouwtijd van 2 uur. Zodra er ook een repetitie of doorloop nodig is zal er mer tijd nodig zijn, neem contact met ons op voor meer informatie.

Welke camera’s gebruiken jullie?

In de basisset zitten minimaal 3 cameras inbegrepen. Wij maken gebruik van 2 x Canon N500 1” inch PTZ camera’s met 4k sensor en 1 kleinere PTZ camera. Ook kunnen wij professionele bediende camera’s toevoegen aan de livestream. Neem daarvoor contact op met onze specialisten.

Welke kwaliteit leveren jullie?

Wij leveren onze livestream in HD kwaliteit op.

Nemen jullie de livestream ook op?

Ja, wij nemen de uitzending ook op tenzij anders afgesproken.

Niet gebruiken
Welke microfoons gebruiken jullie?

In de basisset zitten 2 zendermicrofoons inbegrepen. Heb je er meer nodig? Tegen een meerprijs kunnen wij microfoons toevoegen zoals zendermicrofoons, handmicrofoons, of speciale stereomicrofoons voor opnemen van muziek.

Kan ik ook een powerpoint toevoegen?

Jazeker, dat is inbegrepen bij ons basispakket.

Kan ik ook een video toevoegen?

Jazeker, dat is inbegrepen bij ons basispakket. Heb je geen eigen video? Wij kunnen je daar ook bij helpen

Wat kost een webinar of livestream?

Ons basispakket is al leverbaar vanaf €1895,- exclusief BTW en xcl eventuele parkeer- en reiskosten

Wat heb ik nodig om een livestream te organiseren?

Om een goede en soepele livestream te kunnen streamen is het belangrijk een stabiele internetverbinding op locatie te hebben via een kabel. Deze moet een minimale snelheid hebben van 15 Mbps

Het laatste Livestream nieuws

Livestream organiseren, wat komt er bij kijken?

Livestream organiseren, wat komt er bij kijken? Bij het organiseren van een livestream komt het een en ander kijken. Uiteraard helpen wij je daarbij en nemen wij het grootste deel uit handen. Er zijn echter ook zaken die vooraf uitgedacht moeten worden zoals: wanneer...

Lees meer

Livestreams: thuis op de bank genieten!

Livestreams: thuis op de bank genieten! Helaas is de realiteit dat we nog even thuis op de bank moeten zitten. Concerten,  bijeenkomsten, festivals, sportevents, het mag even niet. Natuurlijk willen wij ook zo snel  mogelijk terug naar normaal. Maar toch hebben wij...

Lees meer

5 Trends voor Videostrategie in 2021

5 Trends voor Videostrategie in 2021 Online bijeenkomst GroenLinks Terwijl veel maatschappelijke ontwikkelingen stil zijn blijven staan door de pandemie van 2020, heeft juist de ontwikkeling van videomarketing een grote boost gekregen. Wij delen 5 trends voor...

Lees meer