Livestreams: thuis op de bank genieten!

Helaas is de realiteit dat we nog even thuis op de bank moeten zitten. Concerten,  bijeenkomsten, festivals, sportevents, het mag even niet. Natuurlijk willen wij ook zo snel  mogelijk terug naar normaal. Maar toch hebben wij een lichtpuntje gevonden in deze duisternis: de livestream!  

Waarom gaan mensen naar een concert of een groot event? Meestal om zich even in een  andere wereld te wanen. Dit kan gelukkig nu nog steeds. Door het gebruik van livestreams  kunnen grote concerten als Vrienden van Amstel Live of Karsu gewoon doorgaan, maar dan  op een veilige afstand. Thuis op de bank. U hoeft niet in de kou of de regen in de rij te staan,  geen gedring om uw jas op te hangen of een biertje te halen. Terwijl u inlogt op uw eigen pc  en de kaarsjes aansteekt, begint het concert vanzelf te spelen.  

Livestream
Livestream van het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het bijzondere aan livestreams is de mogelijkheid om een ongelooflijk groot publiek te  bereiken. Daarom is deze verbinding voor iedereen een uitkomst. Concerten, maar ook  presentaties, trainingen, een beurs, een festival, een (zakelijke) vergadering of een  sportevent kan vorm krijgen via een livestream. Het gebruik van livestreams is de afgelopen  periode snel toegenomen, omdat het -zeker nu we elkaar live amper kunnen zien- een  handige uitkomst biedt. Maar naar onze verwachting zijn livestreams here to stay. Ook als  het straks allemaal weer mag, willen veel mensen misschien helemaal niet meer in de kou of  de regen in de rij staan voor een concert. Of het is fysiek onmogelijk om heen en weer te  reizen voor event. In de toekomst zien we ook zeker een combinatie tussen het live  bezoeken van events of het volgen van een livestream.  

Waarom zijn livestreams interessant voor bedrijven om te gebruiken? En geldt dit ook als de  wereld straks weer opengaat? Door een verbinding te zoeken met uw publiek via een  livestream, wordt uw bereik en zichtbaarheid in één keer vergroot. Het event wordt  toegankelijk voor iedereen, waar ook ter wereld. De mogelijkheden zijn daardoor eindeloos.  Het opzetten van een livestream is ook een stuk makkelijker en sneller, dan het opzetten van  een live event. Het is mogelijk om via Teams, Zoom of een eigen eventpage de verbinding  aan te gaan. Uitzenden kan via diverse digitale platformen als YouTube, Facebook of zelfs  meerdere platformen tegelijk. Er kunnen logo’s of andere visuele effecten worden  toegevoegd. Het is zelfs mogelijk om interactie te hebben met uw publiek door een  chatfunctie of polls. Livestreams worden professioneel gefilmd, met speciale licht- en  geluidsapparatuur. Het is ook mogelijk om een livestream vooraf op te nemen, deze stream  is dan ‘semi-live’. Het voordeel hiervan is dat er nog correcties kunnen plaatsvinden, er  muziek toegevoegd kan worden of ondertiteling. Hierdoor kan de stream net even naar een  hoger niveau getild worden. Kijkers zijn vaak erg enthousiast en reageren: “het is net alsof ik  echt bij was…”.  

https://vimeo.com/510708695/6823e85aaf

Wilt u meer weten over livestreams of heeft u vragen? Wij beantwoorden graag al uw  vragen en begeleiden u van het begin tot het eind om van uw livestream een succes te  maken. Neem hier contact met ons op en wij zorgen ervoor dat u zich volledig zorgeloos  kunt focussen op uw livestream.  

 

Gerelateerde berichten

Livestream organiseren, wat komt er bij kijken?

Livestream organiseren, wat komt er bij kijken? Bij het organiseren van een livestream komt het een en ander kijken. Uiteraard helpen wij je daarbij en nemen wij het grootste deel uit handen. Er zijn echter ook zaken die vooraf uitgedacht moeten worden zoals: wanneer...

Lees meer

5 Trends voor Videostrategie in 2021

5 Trends voor Videostrategie in 2021 Online bijeenkomst GroenLinks Terwijl veel maatschappelijke ontwikkelingen stil zijn blijven staan door de pandemie van 2020, heeft juist de ontwikkeling van videomarketing een grote boost gekregen. Wij delen 5 trends voor...

Lees meer